AFYONKARAHİSAR ADLİYESİ
ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARINDA ADLİ SÜREÇ KONULU TOPLANTI

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ‘’Çocuk İhmal ve İstismarında Adli Süreç ve Mevzuat’’ konulu toplantıya Başsavcılığımızı temsilen Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet ÖZBEY katıldı.

İlimizdeki okul müdürlerine yönelik ‘’Çocuk İhmal ve İstismarında Adli Süreç ve Mevzuat’’ konulu bilgilendirme toplantısı Kamil Miras Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya Cumhuriyet Savcısı Mehmet ÖZBEY, İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Serap YILMAZ, Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı  Arslan YALÇIN, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Ercüment KUTLU ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yılmaz ÜLGER katıldılar.

Toplantıda 5395 Sayılı Çocuk Koruma kanunu hakkında bilgilendirme, koruma altına alınan, danışmanlık ve eğitim tedbir kararı verilen çocuklarla ilgili yapılan işlemler, çocuk ihmal ve istismarında kolluk kuvvetleriyle iletişim konularında bilgilendirmenin yanı sıra çocuk ihmal ve istismarı sürecinde yetkili ve sorumlu olan tüm kurum ve aktörlerin uyum içinde çalışmasıyla ihlal ve istismarın önüne geçilmesi yönünde vurgu yapıldı.